Hoe bewegen we in de badkamer?

De specialisten van Sphinx weten het.
Sphinx Acanto

Wat bewaart u in de badkamer? Meten is weten. Ook als het gaat om haarborstels en handdoeken. Daarom hebben we onderzocht wat mensen in de badkamer bewaren. En hoe vaak ze die spullen nodig hebben. Wist u dat een gemiddeld gezin 10 handdoeken en 24 verzorgingsproducten in de badkamer heeft liggen? Maar dat een éénpersoonshuishouden genoeg heeft aan 2 handdoeken en 6 producten?

Hoe vaak gebruikt u die krultang? We wilden ook weten hoe vaak u spullen gebruikt. U hebt een fles wc-reiniger waarschijnlijk minder vaak in de hand dan een tube tandpasta. En u zult de handdoeken vaker vervangen dan uw scheerapparaat.

Naast de hoeveelheid handdoeken onderzochten we onder andere hoeveel schoonmaakproducten, apparaten en cosmetica-artikelen mensen in de badkamer bewaren.
Ruim een vijfde van de apparaten in de badkamer blijkt slechts sporadisch gebruikt te worden. Zo onderzochten we de gebruiksfrequentie van alle denkbare badkamerproducten.

Waar bergt u spullen op? Spullen die u dagelijks nodig hebt, wilt u binnen handbereik hebben. Wat u slechts af en toe gebruikt, kan in de onderste lade, of op die hoge plank. Maar wanneer ligt iets binnen handbereik? Om daar achter te komen, bestudeerden we de manier waarop mensen bewegen in de badkamer. We brachten hun reikwijdte in kaart en berekenden hun gezichtsveld. Dit leerde ons bijvoorbeeld dat een ideale spiegelkast niet dieper is dan 23 cm.

Input voor een nog beter design Sphinx is al jaren toonaangevend in sanitair en badkamerdesign. Inmiddels mogen we onszelf ook opbergspecialist noemen. Inzicht in hoe mensen zich gedragen in de badkamer, inspireert ons om nog slimmere opbergoplossingen te ontwikkelen. Om badkamermeubels te maken waar alles op zijn plaats valt.

Stopcontacten met ingebouwde USB-aansluiting. Dat scheelt weer ruimte.